XL-byg stifter en elevpris

Inden for mange forskellige brancher har man elevpriser for at hædre elever, der har gjort det ekstra godt igennem deres uddannelsesforløb.

Nu har XL-byg for nyligt valgt at hoppe med på bølgen, og derfor har de stiftet en elevpris.

Hvad skal der til for at få elevprisen?

Der er naturligvis nogle forskellige kriterier, man skal opfylde for at kunne blive indstillet til XL-bygs elevpris, som er en pris på 5000 kroner og en hel bunke hæder og ære. For det første skal man have klaret diverse skolemoduler samt fagprøven med et karaktergennemsnit over middel.

Man skal altså have styr på det skolemæssige for at kunne komme i betragtning til prisen. Elevprisen handler imidlertid om meget mere end at være god i skolen, for det vigtigste er alligevel, hvordan eleverne fungerer i deres dagligdag i XL-byg.

Således skal man, for at blive nomineret til elevprisen, gøre et godt stykke arbejde i den butik, hvor man har sin daglige gang.

Det vil sige, at man på fornuftig vis skal kunne rådgive kunder til det rette køb, og at man samtidig er professionel og imødekommende, så kunderne får en god oplevelse.

Et forbillede både i og uden for XL-byg

Ud over den gode, personlige rådgivning skal eleverne også være i stand til at håndtere reklamation på fornuftig vis og finde frem til en løsning, som kunden bliver tilfreds med, og som samtidig giver mening for butikken.

Desuden skal eleverne bidrage til et sundt arbejdsmiljø, hvor alle føler sig godt tilpas og sammen får løst diverse problemer og udfordringer. De skal udvise engagement og positivitet på arbejdspladsen og skal være hjælpsomme over for deres kollegaer. Det er imidlertid ikke blot på arbejdspladsen, man skal være et forbillede, men også når man har fri.

Således skal de være rollemodeller for andre elever og andre unge både inden for XL-byg og i resten af deres dagligdag. Der er altså mange krav, man skal leve op til for at blive nomineret til elevprisen, og netop derfor er det også så stort, når det sker.

Nyligt opstartet pris

XL-bygs elevpris er relativt ny, og således er der indtil videre blot to heldige elever, der er blevet givet prisen, æren og de 5000 kroner. Det første år, år 2016, var det Jacob Jensen fra Vejle Trælasthandel, der løb afsted med prisen, og i 2017 var det Dan Larsen fra Tårs Tømmerhandel. Begge disse unge fyre har altså ydet en indsats ud over det sædvanlige og har på den måde gjort sig fortjent til den eftertragtede elevpris. De har været med til at skabe en positiv stemning på arbejdspladsen og har været dygtige rent fagligt og derfor kunnet rådgive og vejlede kunder på fornuftig vis. Når man modtager elevprisen, kan man være sikker på, at man har gjort et uudsletteligt indtryk, og desuden er det klart, at det ser godt ud på ens CV at have opnået en hæderspris for sin indsats som elev, og det gælder naturligvis uanset, om det er XL-bygs pris eller nogle andres.